• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Nükleer tesislerine yönelik saldırı tehditleri altında bulunan İran’ın Rusya’dan C-300 hava savunma sistemleri alacağı bildirildi.




    YDH- Nükleer tesislerine yönelik saldırı tehditleri altında bulunan İran’ın Rusya’dan C-300 hava savunma sistemleri alacağı bildirildi.

     

    Ria Novosti haber ajansının bildirdiğine göre Reuters’e açıklamada bulunan İsrail Savunma Bakanlığına mensup bir yetkili, İran’ın bu yılın sonlarıyla önümüzdeki yılın başlarında Rusya’dan C-300 hava savunma sistemleri alacağını belirtti.

     

    Rusya’nın İran’a ihraç edeceği C-300 füze sisteminin tesliminin eylül ayında yapılacağını belirten İsrailli yetkili, ancak füze sisteminin konuşlandırılmasının ve hazır hale getirilmesinin 6 ila 12 ay süreceğini ifade etti.

     

    ABD’nin söz konusu füze sisteminin İran’a satılmasından endişe duyduğu belirtilirken Rusya, Tor-M-1 füze sistemlerinin sadece savunma amaçlı olduğunu belirtti.

     

    İran geçtiğimiz yılın eylül ayında da Rusya’dan C-300 füze sistemleri sipariş ettiğini açıklamış; ancak Rusya bu haberi yalanlamıştı.

     

    Öte yandan Amerikan askeri kaynakları, İran’ın Rusya’dan SS-20 füzeleri satın aldığına dair duyumlar aldıklarını belirtiyor.

     

    Söz konusu füze sistemlerinin sanayi tesisleri ile askerü üsleri ve komuta merkezlerini düşman saldırısından koruma amaçlı olarak geliştirildiği ve bu füze sistemlerinin normal ve balistik füzelere karşı etkili olduğu bildiriliyor.