• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Geçtiğimiz cuma günü Gazze’de Hamas yetkililerini hedef alan bombalı terörist saldırının ardından Hamas ve el-Fetih arasında karşılıklı suçlamalar ve tutuklamalar sürüyor.




    YDH-Geçtiğimiz cuma günü Gazze’de Hamas yetkililerini hedef alan bombalı terörist saldırının ardından Hamas ve el-Fetih arasında karşılıklı suçlamalar ve tutuklamalar sürüyor.

     

    Gazze’deki seçilmiş Filistin hükümetinin güvenlik güçleri terörist saldırılarla bağlantılı şüphelileri gözaltına alırken, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas tarafından atanan Ramallah yönetimi de Batı Şeria’nın muhtelif kentlerinde Hamas üyelerini tutuklamaya devam ediyor.

     

    Ramallah yönetimine bağlı güvenlik güçleri bugün de Nablus kentindeki Hamas Siyasi Büro üyelerinden Muhammed Gazal’ı tutukladı.

     

    Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan Hamas, Ramallah yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin birçok öğretim üyesinin ve üniversite öğrencisinin evlerine baskın düzenleyerek çok sayıda öğretim görevlisini ve üniversite öğrencisini tutukladığını açıkladı.

     

    Öte yandan el-Cezire televizyonu, Gazze’deki Hamas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin de geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen bombalı terörist saldırıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla Cibaliya ve Beyt Lahiya kentlerinde 5 el-Fetih üyesini tutukladığını duyurdu.

     

    Hamas’la el-Fetih arasında özellikle Yemen girişiminden sonra bir diyalog sürecine girileceği yönünde beklentiler oluşurken, karşılıklı suçlama ve tutuklamaların diyalog umutlarını zayıflattığı ve Filistin’deki mevcut bölünmüşlük halini derinleştirdiği belirtiliyor.

     

    Filistin’le ilgili tarafsız kaynaklar, son terörist saldırı ile ilgili olarak İsrail komplosuna işaret ederek el-Fetih ve Hamas’ı haklılık ispatında ısrarcı davranmamaya ve Filistin’deki mevcut bölünmüşlüğü derinleştiren karşılıklı suçlama ve tutuklama adımlarına son vermeye çağırıyorlar.

     

    

    Makaleler

    Güncel