• 08/06/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapor, Irak’taki 350 nükleer bilimciye yönelik terörist saldırıdan İsrail istihbarat servisi Mossad’ın sorumlu olduğunu ortaya koydu.




    YDH-ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapor, Irak’taki 350 nükleer bilimciye yönelik terörist saldırıdan İsrail istihbarat servisi Mossad’ın sorumlu olduğunu ortaya koydu.

     

    El Muhit adlı internet sitesinin haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan Başkanı Geroge Bush’a iletilmek üzere hazırladığı raporda Irak’taki 350 bilim adamının terörist saldırılar sonucu öldürülmesinden Mossad’ın sorumlu olduğunu belirtti.

     

    Mossad’ın 2003’ten beri bazı Kürt gruplarına askeri eğitim vererek Irak’ı içerden çökertme yönünde faaliyetlere başladığını belirten rapor, İsrail istihbaratının İran, Suriye ve Türkiye karşıtı Kürt gruplara da sabotaj eğitimi verdiğini ifade ediyor.

     

    İsrailli sniperlerin ve istihbarat subaylarının özellikle nükleer alanda uzmanlığı bulunan Iraklı bilim adamlarını ortadan kaldırmakla görevlendirildiğini belirten raporda Washington’un bunları ABD için çalışmaya ikna etmekte başarısız olduğu açıklanıyor.

     

    Ülkelerinde kalmaya karar veren Iraklı bilim adamlarının ABD askerleri tarafından uzun bir sorgu ve araştırma sürecine tabi tutulduğunu hatta bu bilim adamlarına işkenceler yaptığını belirten rapor, İsraillilerin ise bu bilim adamlarının varlığını İsrail’in ulusal güvenliğine tehdit olarak gördüklerini ifade ediyor.

     

    Ürdün’de yayımlanan el-Hakikatu’l- Duveliye adlı gazete de aynı rapora dayanarak İsraillilerin Iraklı bilim adamlarını ortadan kaldırmayı kendileri için en iyi yol olarak gördüğünü ve bu konuda Irak’taki şiddet ortamından yararlandığını yazdı.

     

    ABD Savunma Bakanlığının İsrail istihbaratının Irak’taki faaliyetlerini konu edinen raporu 7 ay önce doğruladığını yazan gazete, raporda İsrailli komandoların Iraklı bilim adamlarını ortadan kaldırmakla görevli olduğunun ve Amerikalı bir özel güvenlik şirketinin de onlara bu konuda yardımcı olduğunun belirtildiğini açıkladı.

     

    Amerikalı özel güvenlik grubu, öldürülmesi istenen Iraklı bilim adamlarının biyografilerini hazırlayıp bu bilim adamlarına nasıl ulaşılacağına ilişkin istihbaratı İsraillilere verdiğini belirten rapora göre Iraklı bilim adamlarına yönelik bu terör operasyonu 7 ay sürdü ve bu sürede 350 nükleer alanda uzman Iraklı bilim adamıyla 200 üniversite öğretim üyesi öldürüldü.

     

    1000 Iraklı bilim adamının da İsraillilerin ölüm listesinde bulunduğunu ortaya koyan rapor, bu süreç içerisinde bazı Iraklı yetkililerin de Mossad’la işbirliği yaptığını belirtti.