• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hamas ve Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi, gazze’ye Arap barış gücü yerleştirilmesi planını reddettiklerini açıkladı.




    YDH-Hamas ve Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi, gazze’ye Arap barış gücü yerleştirilmesi planını reddettiklerini açıkladı.

     

    Bugün Gazze’de bir basın toplantısı düzenleyen Hamas Sözcülerinden Eymen Taha, önceliklerinin kapsamlı müzakerelerde başarı sağlanması olduğunu belirterek bu çerçevede gündeme gelen Gazze’ye Arap barış gücü yerleştirilmesi planına gerek olmadığını söyledi.

     

    Hamas Sözcüsü Eymen Taha, “Filistinli gruplar arasında Hamas ve el-Fetih’in de içinde olduğu kapsamlı diyalogun başarılı olması ve ulusal bir uzlaşmaya varılması durumunda Gazze’ye Arap barış gücü yerleştirilmesine gerek kalmayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

     

    Mısır, gelecek hafta tüm Filistinli grupların siyasi liderleriyle ikili görüşmeler yapacağı ve Filistinli grupları kapsamlı bir ulusal diyalog başlatmaya ikna etmeye çalışacağı bildiriliyor.

     

    Eymen Taha, Hamas’ın, Mısır’ın görüşme önerisini olumlu karşıladığını belirten yazılı bir cevap gönderdiklerini açıkladı.

     

    Öte yandan Filistin’in Kurtuluşu için Halk cephesi liderlerinden Cemil Mecdelavi yaptığı yazılı açıklamayla Gazze Şeridi’ne Arap barış gücü yerleştirilmesine karşı olduklarını belirterek bunun Filistin halkının yararına olmadığını belirtti.

     

    Cemil Mecdelavi ayrıca Hamas’la el-Fetih arasında yapılan görüşmelerde Gazze ve Batı Şeria’daki siyasi tutukluların serbest bırakılması konusunda uzlaşma sağlandığını da açıkladı.