• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, ABD’nin Irak’taki savaşta taktik değiştirdiğini belirterek kendilerinin de direnişte taktik değişikliğine gittiklerini açıkladı.




    YDH-Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, ABD’nin Irak’taki savaşta taktik değiştirdiğini belirterek kendilerinin de direnişte taktik değişikliğine gittiklerini açıkladı.

     

    İran televizyonuna özel bir demeç veren Sadr grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, Amerika’nın Irak’taki savaşta taktik değiştirmesi üzerine Mukteda Sadr’ın da işgalcilere karşı mücadele için özel komiteler kurulması kararı alarak taktik değişikliğine gittiğini belirtti.

     

    Amerika’nın Irak’la güvenlik anlaşması imzalamak istemesinin ABD’nin Irak savaşında taktik değiştirdiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Salah el-Ubeydi, “Sadr grubu, Amerikalıların Irak’ta taktik değiştirdiğini fark etti. Öyle görünüyor ki Amerikalılar Irak’tan çekilme konusunda bir takvim belirleyerek ve Irak’la güvenlik anlaşması imzalayarak buradaki üslerini uzun vadeli olarak korumayı düşünüyor” dedi.

     

    Bu durumun Sadr grubunu da taktik değiştirmeye sevk ettiğini belirten Ubeydi, “Bu mesele Sadr grubunun da taktik değiştirmesine ve işgalcilere karşı özel silahlı komiteler kurmaya yönelmesine sebep oldu. Bu komiteler, Amerikalıları sivillerden uzak olan bölgelerdeki üslerinde hedef alma gücüne sahip olacak” dedi.

     

    Salah el-Ubeydi “bu cihat komitelerinin geleceği ve izleyeceği yöntemler, Amerikalıların alacağı kararlara bağlı olacak. Yani şunun açıkça belirlenmesi gerekiyor: Acaba Amerikalılar çekilme takvimini Irak’tan ayrılmak için mi; yoksa Irak’taki üsleri aracılığıyla burada uzun süreli kalmak için mi açıklayacaklar?” diye konuştu.