• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak hükümetiyle Amerika arasında 2 milyar Dolarlık silah anlaşması imzalanması için görüşmeler yapıldığı bildiriliyor.




    YDH- Irak hükümetiyle Amerika arasında 2 milyar Dolarlık silah anlaşması imzalanması için görüşmeler yapıldığı bildiriliyor.

     

    CNN International televizyonu, Irak’ın Amerika’nın asli silah müşterilerinden biri haline geldiğini belirterek Irak’la ABD arasında 2 milyar Dolarlık silah anlaşması için görüşmeler yapıldığını duyurdu.

     

    Amerika’yla Irak arasındaki 2 milyar Dolarlık silah anlaşmasının imzalanması durumunda Irak ordusunun güçleneceğini belirten CNN, Amerikalı bazı savunma çevrelerinin bu anlaşmayla Irak içindeki düşmanın güçlendirilecek olmasından endişe duyduklarını ifade etti.

     

    Irak’la ABD arasında yürütülen müzakerelerde gece görüş sistemleriyle donatılmış 140 Abrams M-1 tankının da Irak ordusuna satılabileceği bildiriliyor.

     

    Amerikan Savunma Bakanlığı verilerine göre Irak, geçen yılın başlarından itibaren Amerika’dan 3 milyar Dolarlık silah satın aldı.

     

    Bazı Amerikan savunma uzmanlarının Irak’a silah satışı konusunda endişeli olduklarını belirten CNN, bu uzmanların Irak’ın kötü bir geçmişe sahip olduğunu ve Amerika’nın vereceği silahların bu ülkedeki isyancıların eline geçmesinden kaygı duyduklarını söylediklerini belirtti.