• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, ülkedeki siyasi grupların ABD ile yapılacak anlaşma taslağını kabul etmemesi durumunda Irak hükümetinin bunu imzalamayacağını açıkladı.




    YDH- Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, ülkedeki siyasi grupların ABD ile yapılacak anlaşma taslağını kabul etmemesi durumunda Irak hükümetinin bunu imzalamayacağını açıkladı.

     

    El Arabiya televizyonuna demeç veren Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, ABD ile Irak arasında yapılması gündemde olan güvenlik anlaşması konusunda açıklamalarda bulundu.

     

    Anlaşma konusunda yapılan ikili müzakerelerde birçok konuda uzlaşmaya varıldığını ancak hala bazı ihtilaflı noktaların bulunduğunu belirten Debbağ, “bu konuyla ilgili olarak başbakanla cumhurbaşkanı yardımcısı arasında bir toplantı düzenlenecek. Biz, ABD ile Irak’ın asla taviz vermeyeceği ilkelerde uzlaşmaya varılmasını umuyoruz” dedi.

     

    Irak Ulusal Güvenlik Siyasi Kurulu’nda tüm siyasi grupların üyelerinin bulunduğunu belirten Debbağ, Iraklı tüm siyasi grupların anlaşmayı kabul etmemeleri durumunda Irak hükümetinin ABD ile anlaşmayı imzalamayacağını söyledi.

     

    ABD askerlerinin Irak’tan çekilme takvimi konusuna da değinen Debbağ, “bu mesele duruma, şartlara ve uzlaşmaya bağlı, bu konuda henüz uzlaşmaya varılmış değil, görüşmeler sürüyor; ama biz bu konunun halledileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

     

    Bugün Irak’a gelen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile düzenlediği basın toplantısında ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesine ilişkin takvim belirlemenin Irak’taki güvenlik şartlarına bağlı olduğunu söyledi.

     

    Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de ABD ile anlaşma konusunda nihai aşamaya gelindiğini belirterek anlaşma taslağının yakında Ulusal Güvenlil Siyasi Yüksek Kurulu’na sevk edileceğini söyledi.