• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Sadr grubu, Irak hükümetiyle ABD arasında yapılacak anlaşmanın kendileri açısından kabul edilemez olduğunu açıkladı.




    YDH- Sadr grubu, Irak hükümetiyle ABD arasında yapılacak anlaşmanın kendileri açısından kabul edilemez olduğunu açıkladı.

     

    İran televizyonuna demeç veren Sadr grubu siyasi komite üyesi ve milletvekili Liva Semisim, Sadr grubunun Irak’ın Amerika ile ister uzun vadeli isterse kısa vadeli olsun anlaşma yapmasına karşı olduğunu belirtti.

     

    Sadr grubu yetkilisi Liva Semisim, söz konusu anlaşmanın zayıf olan tarafla güçlü olan taraf arasında yapılmış olacağını bunun da Irak’ın egemenliğine ve onuruna zarar vereceğini; Irak’ı karanlık bir geleceğe sürükleyeceğini söyledi.

     

    Irak hükümetinin yabancı askerlerin çekilmesi için çekilme takvimi belirlemeye çalışmasına ilişkin haberleri de sadece bir propaganda olarak niteleyen Liva Semisim “bu sadece bir medya propagandasından ibarettir, resmi çerçevede bu tür haberlerin hiçbir doğruluğu bulunmamaktadır” iddiasında bulundu.

     

    Bu tür haberlerin anlaşmaya karşı çıkan grupları sakinleştirmeye yönelik olduğunu belirten Sadr grubu milletvekili, anlaşmanın meclise gelmesi durumunda buna ret oyu vereceklerini söyledi.

     

    Sadr grubunun 275 sandalyeli Irak parlamentosunda 30 sandalyesi bulunuyor.