• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak hükümetinin el-Kaide’yle mücadele için kurulan Uyanış Konseyi adlı milis grupları dağıtma kararı aldığı bildirildi.




    YDH- Irak hükümetinin el-Kaide’yle mücadele için kurulan Uyanış Konseyi adlı milis grupları dağıtma kararı aldığı bildirildi.

     

    Bağdat güvenlik planı sözcüsü Yarbay Kasım Ata, bugün düzenlediği basın toplantısında hükümetin Uyanış Konsey’lerini dağıtacağını ve silahın yalnızca Irak güvenlik güçlerinin elinde bulunacağını söyledi.

     

    Hükümetin Uyanış Konseyleri’ne resmi bir statü belirlemek için çalışmalar yaptığını belirten Iraklı yetkili, Uyanış Konseylerine mensup kişilerin şartları konusunda İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı ile koordinasyonların sürdüğünü ifade etti.

     

    Hükümetin Uyanış Konseyi üyelerinin geçimlerinin iyileştirilmesi için bütçe ayırdığını da söyleyen Yarbay Kasım Ata, hükümetin yayımladığı genelgeyle 13 bin Uyanış Konseyi üyesinin İçişleri ve Savunma Bakanlıkları bünyesine alındığını geri kalanının da söz konusu bakanlıklara katılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

     

    Çoğunluğunu Sünni aşiretlerle eskiden hükümete karşı savaşan silahlı grupların oluşturduğu Uyanış Konseyleri, el-Kaide’ye karşı mücadelede son derece etkin bir rol oynadı.