• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İmad Muğniye’nin intikamının alınacağını belirterek bu intikamın İsrail’i şoke edeceğini söyledi.




    YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İmad Muğniye’nin intikamının alınacağını belirterek bu intikamın İsrail’i şoke edeceğini söyledi.

     

    El Menar televizyonuna demeç veren Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İmad Muğniye’nin intikamının alınmasının Hizbullah açısından yasal bir hak olduğunu belirterek “bu iş gerçekleştiği zaman Siyonistler şoke olacak” dedi.

     

    “İsrail adam kaçırma ve terör yapma hakkını kendinde bulurken dünya ülkeleri bunu nasıl göz ardı edebiliyor” diyen Şeyh Naim Kasım, İmad Muğniye’nin intikamının alınmasının Hizbullah açısından yasal ve meşru bir hak olduğunu belirtti ve “her şeyin bir vakti vardır, bu konuda ayrıntıya girmeyeceğiz; ancak bu intikam alındığında Siyonistler şoke olacak” diye konuştu.

     

    Program sunucusunun Hizbullah’ın 2006’da Lübnan İsrail sınırındaki operasyonunun İsrail’in topyekun savaş başlatmasına bahane olduğunu hatırlatması üzerine de Şeyh Naim Kasım “Biz iki İsrail askerini bir savaş başlatmak için değil kendi esirlerimizi kurtarmak için esir almıştık. Biz bu operasyonu yaptığımız sırada İsrail’in en eski esiri ve diğer esirlerimizi serbest bırakacağını düşünmemiştik” dedi.

     

    Hizbullah’ın İsrail’in yeni bir topyekun savaş başlatmasına her zamankinden daha hazırlıklı olduğunu ve İsrail’e öncekinden çok daha ağır bir darbe vuracağını söyleyen Şeyh Naim Kasım, “gelecek savaş İsrail açısından 33 günlük savaştan çok daha kötü olacak; İsrailliler şu an bitkin durumda ve yeni bir savaşın olması durumunda İsrailliler çok büyük insan kayıpları verecek” dedi.

     

    Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, yeni bir savaşta Hizbullah’ın İsrail’in altyapısını hedef alıp almayacağına yönelik bir soruya da şöyle cevap verdi: “Neden İsrail’in altyapısının yok edilmesinden söz ediyoruz. İsraillilerin hiçbir manevi altyapısı bulunmamaktadır. Onlar yapılan bir füze saldırısında kişi yaralandığında bile şoke oluyorlar”

     

    

    Makaleler

    Güncel