• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Nuri el-Maliki’den Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasında yaşanan bunalıma müdahale etmesini istedi.




    YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Nuri el-Maliki’den Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasında yaşanan bunalıma müdahale etmesini istedi.

     

    Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı, Mesud Barzani’nin Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’den Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasında Hanekin kentinde yaşanan bunalımın kontrol altına alınması için müdahale etmesini istediğini belirtti.

     

    Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin dün Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi telefonla arayarak Hanekin kentinde yaşanan bunalımın çözümü için müdahale etmesini istediğini belirtti ve “Başkan Barzani Başbakan Maliki’den pusuya yatmış demokrasi düşmanlarına fırsat verilmemesi için tüm siyasi gruplarla temaslarını sürdürmesini istedi” ifadesini kullandı.

     

    Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin aranan bazı silahlı grup üyelerini takip için Hanekin kentine girmesinden sonra Irak ordusuyla burada bulunan bölgesel Kürt yönetimine bağlı peşmerge güçleri arasında gerilimler baş göstermişti.

     

    Peşmerge güçlerinin Irak merkezi hükümetinin kentten çekilmeleri yönündeki uyarısını kabul etmesine rağmen gerilimin halen devam ettiği bildiriliyor.

     

    Kürt gruplar, Hanekin kentinin Kürdistan bölgesel yönetimine bağlanmasını istiyor; ancak Türkmenler ve Araplar bunana karşı çıkıyorlar.

     

    Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Nuri el-Maliki arasında yapılan görüşmede Irak ordusu ile peşmerge güçlerinin teröre karşı mücadelede koordinasyon içinde hareket etmesi konusunda ortak çaba gösterileceğinin vurgulandığı bildirildi.