• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah, Lübnan’daki Emel hareketi’nin kurucusu İmam Musa Sadr’ın kaçırılığının 30. Yıldönümü münasebetiyle bir bildiri yayımladı. Hizbullah’ın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.




    YDH-Hizbullah, Lübnan’daki Emel hareketi’nin kurucusu İmam Musa Sadr’ın kaçırılığının 30. Yıldönümü münasebetiyle bir bildiri yayımladı. Hizbullah’ın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.

     

    İmam Musa Sadr'ın kaçırılışının yıl dönümünü yaşadığımız bu günlerde, onun büyük ve halis önderliğinin yokluğunu, kahramanlığının ve temiz İslami anlayışının yokluğunu çok açık bir şekilde hissediyoruz.

     

    Bu gün onun Lübnan dağlarında onlara savaş emri verirken düşlediklerinden birçoğunu gerçekleştiren öğrencileri ve evlatları da onun yokluğunu çok açık olarak hissediyorlar. Bu gün örgencilerin senin çağrını düşmanın yok edilme vesilesi yapmış bulunmaktalar.

     

    Ey direnişin imamı, bu gün senin öğrencilerinin ve evlatlarının senin gerçekleştirmeye çabaladıklarını gerçekleştirdiklerini ve hayal ettiğin mucizeyi tahakkuk ettirdiklerini keşke görebilseydin.

     

    Senin öğrencilerin ve evlatların dişleriyle, tırnaklarıyla ve ellerindeki bütün silahlarıyla savaşarak, Siyonist oluşumun Arap ve Müslüman halklarla yaptığı savaşlarda görmediği küçük düşürücü hezimeti onlara yaşattılar.

     

    Ey kaybolan İmam, Marun er-Ras ve Bint Cubeyl'den Hıyam'a, Vadi el-Hacir'e ve Tayyibe’ye ilk kurşunu attığın tepelerde bu gün müminler birçok başarı kazandılar.

     

    İmam Musa Sadr'ın direniş, silah, Lübnan'ın Arap kimliği, Filistin ve yeryüzünün mazlum ve mustazaf halkları için söyledikleri bu gün bizim için yol göstericidir ve öyle de kalacaktır.

     

    İmam Musa Sadr ve arkadaşlarının kaybolduğu otuz yıldan bu yana, İmam’ın ve arkadaşlarının kurtarılması ve ümmetin en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde onun seçkin kişiliğinin ümmetin arasında ve cihad ettiği bölgede olması için Arap ve Müslüman ülkeler seviyesinde olağan üstü çaba sarf edilmektedir.

     

    Biz bir kez daha bu büyük İmam'a bağlılığımızı ve onun adil ve haklı davasına bağlılığımızı belirtmek istiyoruz ve bütün direnişçileri, mensuplarımızı ve arkadaşlarımızı önümüzdeki pazar günü Emel Hareketi’nin Nebatiye kentinde düzenleyecekleri gösteriye geniş bir katılımla iştirak etmeye çağırıyoruz.

     

    Allah'tan İmam Musa Sadr'ı ve arkadaşlarını sağ salim ve başları dik bir şekilde ailelerine halkına ve cihat ettikleri topraklara döndürmesini niyaz ediyoruz.

     

    Çeviren Emrah Kekilli

    http://www.hizbollah.tv/essaydetails.php?eid=10258&cid=199

    

    Makaleler

    Güncel