• 09/03/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak hükümetinin ABD ile anlaşma konusunda ortaya konan taslaktaki maddelere itiraz ettiği ve Amerika’dan bu konuda nihai cevap beklediği belirtildi.




    YDH- Irak hükümetinin ABD ile anlaşma konusunda ortaya konan taslaktaki maddelere itiraz ettiği ve Amerika’dan bu konuda nihai cevap beklediği belirtildi.

     

    Radyo Sawa’ya açıklamada bulunan Birleşik Irak İttifakı milletvekillerinden Ali el-Edib, Irak’la ABD arasında anlaşma konusunda yapılan müzakerelerin bir hafta önce durdurulduğunu belirterek Amerikalıların ortaya çıkan taslağı nihai taslak olarak gördüğünü, ancak Irak müzakere heyetinin taslaktaki bazı maddelere itiraz ettiğini söyledi.

     

    Amerikan müzakere heyetinin Iraklıların itirazlarına cevap vermek için Irak tarafından on gün süre istediğini belirten Ali el-Edib, Amerikalılara verilen on günlük sürenin üç gün sonra dolacağını söyledi.

     

    ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Irak tarafının bazı maddelerle ilgili itirazlarına olumlu yaklaştığını belirten Iraklı milletvekili, “ancak Amerikan askerlerine askeri operasyon alanları dışındaki yerlerde dokunulmazlık tanıyan maddeler halen değerlendirilmedi” dedi.

     

    Ali el-Edib, Irak müzakere heyetinin Amerikalıların kararını beklediğini belirterek Amerikan tarafının ABD askerlerinin yargı dokunulmazlığı konusunu tadil etmemesi durumunda Irak tarafının anlaşmayı mevcut haliyle hükümete ve meclise sunmak zorunda kalacağını söyledi.

     

    ABD ile yapılacak anlaşmanın geçerlilik kazanabilmesi için Irak parlamentosunun onayı gerekiyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel