• 09/08/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail polisi Başbakan Ehud Olmert hakkında mali yolsuzluk sebebiyle iddianame hazırlanmasını istedi.




    YDH- İsrail polisi Başbakan Ehud Olmert hakkında mali yolsuzluk sebebiyle iddianame hazırlanmasını istedi.

     

    Amerika’nın ünlü televizyon kuruluşu CNN, İsrail polisinin Başbakan Ehud Olmert hakkında yolsuzluktan dolayı iddianame hazırlanmasını istemesini, “İsrail polisi Olmert’in tabutuna bir çivi daha çaktı” şeklinde duyurdu.

     

    İsrail Başbakanı Ehud Olmert, polisin kendi hakkında iddianame hazırlanmasını istemesine tepki gösterirken, Olmert’in avukatları da yaptıkları açıklamayla polisin yazılı talebini değersiz bir kağıt parçası olarak niteledi.

     

    Olmert hakkında iddianame hazırlanması polisin değil, İsrail başsavcısının salahiyetinde olmasına rağmen, polisin iddianame hazırlanması yönündeki talebinin siyasi açıdan zor günler yaşayan İsrail Başbakanı’nın siyasi geleceğini oldukça zora sokan bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

     

    2006 yılındaki Lübnan savaşı yenilgisinin sebeplerini araştıran Winograd Komisyonu raporu, yenilginin baş sorumlusu olarak İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i göstermesine rağmen, Olmert’in savaştaki yenilgiden dolayı değil yolsuzluktan dolayı görevinden ayrılmak zorunda bırakılması, İsrail rejiminin prestijini koruma çabası olarak değerlendiriliyor.