• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin’deki “İslam Ordusu” adlı selefi bir grup Hamas’tan Gazze’de İslam emirliği ilan etmesini istedi.




    YDH- Filistin’deki “İslam Ordusu” adlı selefi bir grup Hamas’tan Gazze’de İslam emirliği ilan etmesini istedi.

     

    Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan el-Halic gazetesi, el-Kaide’nin Filistin kolu olarak nitelenen İslam Ordusu’nun (Ceyşu’l- İslami) Hamas’tan Gazze’de İslam emirliği ilan etmesini istediğini yazdı.

     

    Habere göre İslam Ordusu, Hamas’ın Gazze’de İslam emirliği ilan etmemesi durumunda bu ayın başlarında İslam Ordusu ile Hamas güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda öldürülen örgüt militanlarının intikamının alınacağını belirtti.

     

    Hamas’a Gazze’de İslam emirliği ilan etmesi için üç gün süre tanıyan İslam Ordusu, Hamas güvenlik güçlerinin İslam Ordusu militanlarına yönelik takibatlarına da son verilmesini istedi.

     

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise örgütün tehditlerini ciddiye almadıklarını belirterek İslam Ordusu’nun aşırı görüşlerini Filistin halkına dayatmaya çalıştığını söyledi.

     

    Sami Ebu Zuhri, “İslam Ordusu işgalcilere karşı mücadele edebilir; ancak Hamas’a bağlı güvenlik servislerini ilgilendiren iç işlerine karışmaktan uzak durmalıdır” dedi.

     

    İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre ise konuyla ilgili açıklamada bulunan Hamas Sözcülerinden Fevzi Berhum, Hamas’ın radikal ve işlevsiz bir örgüt değil, mutedil ve güçlü bir hareket olduğunu belirtti ve “Hamas hiç kimseden emir alacak değildir, Hamas ne yaptığını bilmektedir ve mutedil yöntemler kullanarak toplumu ıslah yönündeki yasaları uygulamaya çalışmaktadır” dedi.

     

    Hamas’ın seçilmiş hükümetinin daha önce hiç olmadığı şekilde yasaları uyguladığına dikkat çeken Berhum, hiç kimseye yasalar yerine kendi anlayışlarını topluma dayatma izni vermeyeceklerini söyledi.

     

    Hamas’ın hiçbir İslami gruba karşı olmadığını ve selefilerle savaşmak gibi bir niyetinin de bulunmadığını belirten Berhum, Hamas’ın Gazze’de bombalama eylemleri düzenleyip cinayet işleyenleri ortadan kaldıracağını ifade etti.

     

    Selefi İslam Ordusu grubuyla Hamas polisi arasında bu ay başında yaşanan çatışmalara da değinen Fevzi Berhum, “polisin düzenlediği bu operasyon, devlet dairelerine bomba koyarak ve cinayet işleyerek yasaları çiğneyenlere yönelikti. Bununla birlikte Hamas konunun araştırılması için bir komisyon kuracak ve araştırma sonuçlarını açıklayacak” dedi.

     

    Hamas hükümetine bağlı güvenlik güçleri ile İslam Ordusu arasında yaşanan çatışmalarda İslam Ordusu’na mensup 9 kişi öldürülmüştü.