• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Amerika’nın Irak’la imzalanması gündemde olan ancak bir süre önce çıkmaza giren güvenlik anlaşmasıyla ilgili yeni bir öneri sunduğu açıklandı.




    YDH- Amerika’nın Irak’la imzalanması gündemde olan ancak bir süre önce çıkmaza giren güvenlik anlaşmasıyla ilgili yeni bir öneri sunduğu açıklandı.

     

    Irak’ta yayımlanan es-Sabah gazetesinin haberine göre Birleşik Irak İttifakı üyesi milletvekillerinden Hamid Mualla Amerikan müzakere heyetinin dün anlaşmanın üzerinde uzlaşmaya varılamayan maddeleriyle ilgili yeni bir öneri sunduğunu açıkladı.

     

    Amerikalıların yeni önerisinin Irak hükümetine resmen iletildiğini belirten Mualla, hükümetin yeni öneriyi inceledikten sonra bunu Irak Ulusal Güvenlik ve Siyaset Kurulu’na ve meclise göndereceğini söyledi.

     

    Hamid Mualla, Amerikalıların yeni önerisinde olumlu noktalar bulunduğunu; ancak Irak tarafının özellikle Amerikan askerlerine dokunulmazlık tanınmaması ve çekilme takvimi açıklanması konularındaki tutumunda ısrarcı olduğunu belirtti.

     

    Birleşik Irak ittifakı milletvekili Hamid Mualla, ABD ile anlaşma konusunda uzlaşmaya varılamaması durumunda Irak hükümetinin ya Amerikan askerlerinin Irak’ta bulunma süresinin bir yıl daha uzatılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne başvuracağını ya da ya da Amerikalılardan askerlerini çekmesini isteyeceğini ifade etti.

     

    Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Irak’la anlaşma konusundaki müzakerelerin sürdüğünü ancak sürecin zorlu bir aşamada bulunduğunu belirtmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel