• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan’ın kuzeyindeki terörist saldırılar ile Şam’da düzenlenen bombalı saldırıların birbiriyle bağlantılı olduğu açıklandı.




    YDH- Lübnan’ın kuzeyindeki terörist saldırılar ile Şam’da düzenlenen bombalı saldırıların birbiriyle bağlantılı olduğu açıklandı.

     

    Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesi, Trablus kentinde düzenlenen terörist saldırılarla ilgili yakalanan şahısların sorgusundan elde edilen bilgiler doğrultusunda bu saldırıları düzenleyenlerle Şam’da gerçekleştirilen son bombalı saldırının birbiriyle bağlantılı olduğunun anlaşıldığını ve grubun lideri Abdulgani el-Cevher’in yakalanmasına çalışıldığını yazdı.

     

    Gazetenin haberine göre Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, Abdulgani el-Cevher’in cep telefonuyla Suriye’de biriyle görüştükten sonra Lübnan sınırından Suriye’nin Humus kentine oradan da Şam’a gittiğinin belirlendiğini ve bunun Şam’da düzenlenen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan üç gün önce gerçekleştiğini söyledi.

     

    Güvenlik yetkililerinin el-Cevher’in Şam’daki terörist saldırıdan birkaç saat sonra sınırdan tekrar Lübnan’a döndüğünü belirten es-Sefir gazetesi, bu bilgilerin Suriye ve Lübnan güvenlik güçlerinin koordineli çalışması sonucu elde edildiğini telefon üzerinden yapılan teknik takibatın bu bağlantıyı açıkça ortaya koyduğunu yazdı.

     

    Öte yandan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in görüştüğü bazı Arap yetkililere Suriye güvenlik güçlerinin selefi Fethu’l- İslam örgütünün lideri Şakir el-Absi’nin kızını tutukladıklarını ve kızın, Şakir el-Absi’nin Şam’daki patlamanın planlayıcısı olduğunu itiraf ettiğini söylediği bildirildi.       

     

    Suriye güvenlik güçlerinin Yermuk Filistin mülteci kampında terörist bir gruba yönelik operasyon yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Esed, ele geçirilen teröristlerin Filistinlilerle uzaktan yakından bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel