ABD askeri bütçesini 5 milyar dolar daha arttırdı
SAAF-ABD Temsilciler Meclisi, 2007 yılı mali bütçesi için 517.7 milyar dolarlık askeri bütçeyi
SAAF-ABD Temsilciler Meclisi, 2007 yılı mali bütçesi için 517.7 milyar dolarlık askeri bütçeyi oy çokluğuyla onayladı.
50 Milyar doları Afganistan ve Irak’taki operasyonlar için ayrılan bütçede askeri personelin maaşlarına da yüzde 2.2 oranında zam yapılması öngörülüyor.
5 milyarlık son ek bütçe, Salı günü temsilciler meclisinde kabul edilen ve 50 milyar doları Afganistan ve Irak’taki operasyonlar için ayrılan 427.6 milyarlık bütçeyle birleştirildi.
ABD mali yılı ekim ayında başlıyor.
Öte yandan ABD senatosu, 2007 Temmuzuna kadar Irak’tan çekilmeyi öngören tasarıyı da reddetti. Tasarıya 13 kabul oyuna karşılık 86 red oyu verilirken, ABD güçlerinin bir çekilme takvimiyle Irak’tan ayrılmasının Irak’taki isyancıların zafer kazanması için fırsat yaratacağı ifade edildi.
İlgili Haberler
Amerikan ordusundaki intihar vakalarında haziran ayı itibariyle benzer…
07 Aralık 2010
Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, aylar boyunca savaştığı ülken…
03 Şubat 2010
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez, iktidarının
02 Mart 2010
Amerika’daki Evanjeliklerin Lideri Rahip Pat Robertson, Haiti depremin…
02 Şubat 2010


