• 11/08/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, ABD’ye başkan olarak seçilen Barack Obama ile yüz yüze görüşmeye hazır olduklarını söyledi.




    YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, ABD’ye başkan olarak seçilen Barack Obama ile yüz yüze görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

     

    İngiliz televizyon kuruluşu Sky News muhabiri Dominic Waghorn’a Şam’daki bürosunda bir mülakat veren Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Obama’nın ABD başkanlığına seçilmesinin bu ülke açısından büyük bir değişim olduğunu belirterek Obama ile yüz yüze görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

     

    Afrika kökenli birinin başkanlığa seçilmesinin Amerika’da büyük bir siyasi ve psikolojik değişimin yaşandığını gösterdiğini belirten Meşal, ABD başkanlığına seçilmesinden dolayı Obama’yı tebrik etti.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, “Yeni Amerikan hükümetinin bizim haklarımıza ve yetkilerimize saygı göstermesi şartıyla Obama ve ABD’deki yeni hükümetle açık yüreklikle görüşmeye hazırız” dedi.

     

    Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Sky News muhabiri Dominic Waghorn’un “Amerika sisinle niye görüşsün, siz hala İsrail’in yok edilmesini istiyorsunuz, ABD’nin en yakın müttefiki olan İsrail’i tanımıyorsunuz ve şiddeti kınamıyorsunuz” şeklindeki sorusuna da şu cevabı verdi: “ABD, Filistin meselesinin ve Arap İsrail çatışmasının çözümü için çaba bölge ülkeleriyle görüşecekse bizimle görüşmekten başka çaresi de bulunmamaktadır. Çünkü Filistin’deki tek gerçek ve etkili güç biziz.”

     

    Hamas’ın seçimlerde Filistin halkının oylarının çoğunu alarak hükümet olduğuna da dikkat çeken Meşal, Hamas’ın hiç kimse için bir tehlike olmadığını söyledi.