• 11/11/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan güvenlik güçlerinin el-Fetih üyelerinin yardımıyla beş Fethu’l- İslam militanını yakaladığı bildirildi.




    YDH- Lübnan güvenlik güçlerinin el-Fetih üyelerinin yardımıyla beş Fethu’l- İslam militanını yakaladığı bildirildi.

     

    El Arabiya televizyonunun haberine göre Lübnan güvenlik yetkilileri yakalanan kişilerin Lübnan ve Suriye’de düzenlenen terörist saldırılara karıştıklarını açıkladı.

     

    Suriye’de yakalanan Fethu’l- İslam militanlarının Şam’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kendilerinin düzenlediğini itiraf etmesinden sonra geçtiğimiz günlerde Trablus’ta yapılan operasyonlarda da Ahmed Halid el-Itır adlı bir örgüt üyesi yakalanmıştı.

     

    Bugün yakalanan Fethu’l İslam militanları arasında Beddavi Filistin mülteci kampındaki el-Kuds camiinin imamı Şeyh Hamza Kasım’ın da bulunduğu bildirildi.

     

    Beddavi kampındaki el-Fetih üyelerinin Cerrah kod adlı Muhammed Hasan ed-Duhi’yi Lübnan istihbaratına teslim ettiği bildirilirken, ed-Duhi’nin, yakalanmasının Şakir el-Absi’den sonra örgütün liderliğine getirilen Abdurrahman Muhammed Avd’ın yakalanmasını da kolaylaştıracağı ifade ediliyor.

     

    El-Fetih yetkililerinin Fethu’l İslam militanlarını Lübnan güvenlik güçlerine teslim etmesi, Filistinlilerin Nehru’l Barid olaylarının tekrar etmesini istemedikleri şeklinde yorumlandı.

     

    Fethu’l İslam militanlarının geçtiğimiz yıl Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kentinde bulunan Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampına sığınarak Lübnan ordusuyla çatışmalara girmesi sebebiyle on binlerce Filistinli evsiz kalmış ve yakındaki Beddavi kampına yerleştirilmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel