• 11/11/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Arap ve İslam ülkelerinden İsrailli yetkililerin dinler arası diyalog toplantısına katılmasını engellemeye çağırdı.




    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Arap ve İslam ülkelerinden İsrailli yetkililerin dinler arası diyalog toplantısına katılmasını engellemeye çağırdı.

     

    Beyrut’ta düzenlenen Şehitler Günü münasebetiyle bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Amerika’da düzenlenen dinler arası diyalog toplantısına İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin de davet edilmesine tepki gösterdi.

     

    Dinler arası diyaloga karşı olmadıklarını ancak dünyada Siyonizm karşıtı birçok Yahudi din adamı dururken Suudi Arabistan tarafından düzenlenen dinler arası diyalog toplantısına İsrailli yetkililerin de davet edilmesini eleştiren Nasrullah, “bizim dinler arası diyalogla herhangi bir sorunumuz yok, dünyada Siyonizm ve İsrail karşıtı birçok Yahudi din alimi bulunmaktadır ve biz bunlarla diyaloga hazırız” dedi.

     

    Arap ve İslam ülkelerinden İsrailli yetkililerin bu toplantıya katılmasını engellemesini isteyen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, toplantının zamanlamasına da dikkat çekerek “ellerinde Filistinlilerin kanı olan, Kudüs’te ve Batı Yaka’da Filistinlilerin evlerini yıkan Siyonistlerle diyalog kurmak Müslümanlara ihanettir” dedi.

     

    Hizbullah Dış İlişkiler Yetkilisi Navaf Musevi de dinler arası diyalog toplantısının Suudi Arabistan’ın barış planı çerçevesinde Amerika’da düzenlemesinin, İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesini öngören planın dayatılmasına yönelik bir adım olarak niteledi.

     

    İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz’in ABD’deki Yahudi liderlerle bugün bir araya geldiğini belirterek BM binasında düzenlenecek olan dinler arası diyalog toplantısına İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin de katılacağını yazmıştı.

     

     

    

    Makaleler

    Güncel