• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Gazze’de İsrail askerlerinin saldırılarına uğrayan Hamas üyeleri, Batı Şeria’da da Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a bağlı güçler tarafından tutuklanıyor.




    YDH- Gazze’de İsrail askerlerinin saldırılarına uğrayan Hamas üyeleri, Batı Şeria’da da Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a bağlı güçler tarafından tutuklanıyor.

     

    İsrail ordusunun bugün Gazze’ye düzenlediği saldırıda bir Hamas üyesinin hayatını kaybettiği açıklandı.

     

    Fransız haber ajansının görgü tanıklarına ve hastane kaynaklarına dayanarak bildirdiğine göre İsrail tanklarından açılan ateş sonucu Gazze’nin doğusunda bir Hamas üyesi hayatını kaybetti.

     

    Öte yandan Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Ababs’a bağlı güvenlik güçlerinin bugün Batı Şeria’da 12 Hamas üyesini tutukladığı bildirildi.

     

    Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan Hamas, Mamud Abbas’a bağlı güvenlik güçlerinin Nablus ve el-Halil kentlerinde 12 Hamas üyesini tutukladığını açıkladı.

     

    Bağımsız kaynaklar, Özerk Yönetim’in giriştiği bu tutuklamaların Hamas’la el-Fetih arasındaki gerginliği daha da tırmandırdığını, Filistin’in bölünmüşlüğü sorununun çözümü için başlatına çabaları daha da karmaşık hale getirdiğini belirtiyorlar.

     

    Hamas’ın Gazze’de tutuklu bulunan el Fetih üyelerini serbest bırakarak diyalog için olumlu zemin yaratma çabalarına rağmen, Ramallah hükümetinin Hamas üyelerine yönelik tutuklamalarını arttırması sebebiyle, Mısır’ın girişimiyle başlatılan diyalog görüşmeleri de çıkmaza girmişti.

     

    Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Mahmud ez-Zahhar dün yaptığı bir açıklamada Filistin içindeki bölünmüşlük ve gerilimlerin İsrail’i Filistinlilere yönelik saldırılar konusunda cesaretlendirdiğini belirtmişti.