• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Gazze’deki Filistin hükümetinin Ekonomi Bakanı, uygulanan abluka sebebiyle Gazze’de kitlesel ölümlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.




    YDH- Gazze’deki Filistin hükümetinin Ekonomi Bakanı, uygulanan abluka sebebiyle Gazze’de kitlesel ölümlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

     

    İran’ın Arapça yayın yapan televizyon kuruluşu el Alem’e demeç veren İsmail Heniye Başbakanlığındaki Gazze hükümetinin Ekonomi Bakanı Ziyad ez-Zaza, İsrail’in uyguladığı ablukayla Gazze’deki Filistinlileri kitlesel ölümlere mahkum ettiğini belirtti.

     

    İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukaya rağmen yaşanan tepkisizliğe değinen Filistinli Bakan, “Dünyadaki her özgür insan, Siyonist rejimin Gazze’de uyguladığı zalim ablukanın Filistinlilerde yarattığı acıların ve sıkıntıların ölçüsünü anlayabilir” dedi.

     

    Arap kamuoyunu harekete geçmeye çağıran Bakan Ziyad ez-Zaza, “Her bir Arap vatandaşı harekete geçmeli ve hükümetlerinin ve liderlerinin Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik toplu katliamı karşısında sergiledikleri zillet dolu suskunluğu sorgulamalıdır” dedi.

     

    “Arap liderleri, Arap Birliği’nde Filistin halkına yönelik uygulanan ölümcül ablukayı kaldırmak için kabul edilen tüm kararları uygulamaya koymalıdır” diyen Filistinli Bakan, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’ten de daha önce verdiği sözü tutmasını ve Gazze halkının temel ihtiyaç maddelerini temin edebilmesi için Rafah sınır kapısını açmasını istedi.