• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, Ayetullah Sistani’nin güvenlik anlaşmasını kabul ettiğine ilişkin haberleri yalanladı.




    YDH- Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, Ayetullah Sistani’nin güvenlik anlaşmasını kabul ettiğine ilişkin haberleri yalanladı.

     

    Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, bugün Kerbela’da kıldırdığı cuma namazında verdiği hutbede bazı medya organlarını eleştirerek “Ayetullah Sistani’nin güvenlik anlaşmasını kabul ettiğine ilişkin haberler gerçek dışıdır ve bazı medya kuruluşlarının uydurmasıdır” dedi.

     

    Ayetullah Sistani’nin Necef bürosu aracılığıyla anlaşma konusundaki görüşlerini açıkladığını belirten Şeyh Kerbelai, “Merceiyet, anlaşmayla ilgili olarak tüm yetkililerin dikkat etmesi gereken üç ulusal ilkeyi vurgulamıştır. Bu ilkeler de Irak’ın yüksek çıkarlarının gözetilmesi, Irak’ın egemenliğinin tam olarak sağlanması ve Irak’ın komşulara karşı saldırıda bir üs olarak kullanılmamasıdır” dedi.

     

    Ayetullah Sistani’nin bu temel ilkeleri görüştüğü Iraklı yetkililere de ifade ettiğini belirten Kerbelai, bazı medya kuruluşlarının Ayetullah Sistani’nin görüştüğü Iraklı yetkililere bu anlaşmayı kabul etiğini söylediğine dair haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

     

    Söz konusu haberlerini Ayetullah Sistani’ye yakın kaynaklara dayandırdıklarını iddia eden medya kuruluşlarını yalan haber yapmakla suçlayarak eleştiren Kerbelai, “Ayetullah Sistani’nin imzasını taşımayan ve onun bürosu tarafından yayımlanmayan her türlü haber yalan ve uydurmadır” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel