• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- ABD ile yapılacak anlaşmayı oylamak üzere toplanan Irak parlamentosu, anlaşmanın referanduma sunulmasını kabul etti.




    Irak, anlaşma konusunda referanduma gidiyor

     

    YDH-  ABD ile yapılacak anlaşmayı oylamak üzere toplanan Irak parlamentosu, anlaşmanın referanduma sunulmasını kabul etti.

     

    Amerikan askerlerinin Irak’taki statüsünü ve bu ülkeden çekilmesine ilişkin tarihi belirlemek üzere yapılan anlaşmanın oylamak üzere bugün saat 11’de toplanması gereken Irak Meclisi, öğleden sonra 15’te toplanabildi.

     

    Irak Uzlaşma Cephesi’nin anlaşmanın 30 Temmuz’a kadar referanduma sunulması yönündeki teklifinin diğer siyasi gruplarca da kabul edilmesi üzerine anlaşma konusunda uzlaşma sağlandı.

     

    Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, ülkesinin ABD ile yapacağı anlaşmayı 30 Temmuz’da referanduma götüreceğini açıkladı.

     

    Anlaşmayla ilgili olarak sadece parlamentonun değil, halkın da görüşünü belirtmesi gerektiğini söyleyen Rubaie, “Irak halkı da 30 Temmuz’da referandum yoluyla görüşünü belirtecek ve uygulamaya konulmasından 6 ay sonra anlaşmanın doğruluğu veya yanlışlığı konusunda yargısını verecek” dedi.

     

    Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşedani de yaptığı kapanış konuşmasında anlaşmanın onaylanması konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek siyasi grup ve partilerin birkaç nokta dışında anlaşmanın çoğu maddesi üzerinde anlaşmaya vardığını söyledi.

     

    Anlaşma konusundaki görüşmeyi yarına erteleyen Meşhedani, anlaşmaya varılamayan hususlar konusunda bilgi vermedi. 

     

    

    Makaleler

    Güncel