• 12/01/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Ayetullah Sistani’nin resmi sözcüsü Hamid el-Haffaf, Kerbela Cuma İmamı Ahmed Safi’nin Cuma hutbesinde söylediklerinin Ayetullah Sistani’nin görüşü olduğunu açıkladı.




    YDH- Ayetullah Sistani’nin resmi sözcüsü Hamid el-Haffaf, Kerbela Cuma İmamı Ahmed Safi’nin Cuma hutbesinde söylediklerinin Ayetullah Sistani’nin görüşü olduğunu açıkladı.

     

    Irak hükümetinin yarı resmi yayın organı olan el-Irakiye televizyonunun Ayetullah Sistani’nin anlaşma konusunda herhangi bir görüş belirtmediği yönündeki haberi üzerine açıklama yapan Hamid el-Haffaf, Kerbela Cuma İmamı Ahmed Safi’nin Cuma namazında söylediklerinin Ayetullah Sistani’nin tutumunu yansıttığını açıkladı.

     

    Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Ahmed Safi, geçtiğimiz Cuma günü verdiği hutbede Ayetullah Sistani'nin imzalanan güvenlik anlaşmasından kaygı duyduğunu belirterek ABD askerleri çekilmedikçe Irak’ın ulusal egemenliğini tam olarak elde etmiş olmayacağını söylemişti.

     

    Ahmed Safi ayrıca Amerikan askerlerinin yargı dokunulmazlığına sahip olması, ABD askerlerine gelen kargoların incelenememesi ve Irak’a giriş ve çıkışlarının sınırlanamaması gibi konuların kaygı verici olduğunu belirterek “parlamentodaki milletvekillerinin çoğunluğu anlaşmaya olumlu oy verdiyse de anlaşmayı kabul etmeyen milletvekili sayısı da az değil. Bu yüzden de anlaşmanın kabulü veya reddiyle ilgili yargıyı önümüzdeki yılın ortalarında yapılacak olan referandumda halk verecek” demişti.

     

    Ahmed Safi, Ayetullah Sistani’nin tutumunu yansıttığı belirtilen hutbesinde anlaşmanın bazı kaygıları beraberinde getirdiğini de belirterek “Irak hükümeti acaba en kısa zamanda egemenliği kazanabilecek mi yoksa Iraklıları beyhude bir süreç içinde mi bırakacak” dedi ve anlaşma metninde Irak’ın BM’nin 7. Maddesi kapsamından çıkarılacağına ilişkin yasal bir garantinin bulunmamasının da ikinci kaygı verici husus olduğunu söylemişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel