• 12/02/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ın en büyük dini mercii Ayetullah Sistani, Barack Obama’nın ABD başkanı olarak seçilmesinin bu ülkenin emperyalist politikalarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.




    YDH- Irak’ın en büyük dini mercii Ayetullah Sistani, Barack Obama’nın ABD başkanı olarak seçilmesinin bu ülkenin emperyalist politikalarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.

     

    İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Hüccetulislam Ali Razini’yi kabul eden Ayetullah Sistani ABD başkanlık seçimlerinde yarışan adaylar arasında bazı görüş ayrılıklarının bulunduğunu ancak her ikisinin de ABD’nin emperyalist politikalarına bağlı olduğunu belirtti ve Obama’nın başkan seçilmesinin ABD’nin emperyalist politikalarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.

     

    Mevcut ABD Başkanı George Bush’un ABD için birçok sorunlar yaratmasına rağmen Amerikan devlet sisteminin onun arkasında durduğunu belirten Ayetullah Sistani, başkanın değişmesinin ABD’nin bu ülkenin sultacı politikalarını değiştireceği anlamına gelmediğini ancak bazılarının bu konuda gereksiz beklentiler içerisinde olduğunu ifade etti.

     

    ABD’nin Irak’tan çekilerek yönetimi Irak’taki meşru hükümete bırakması gerektiğini belirten Ayetullah Sistani, kendisine yönelik tüm tehdit ve tehlikelere rağmen şer’i mükellefiyetlerine göre davranarak hiçbir Amerikalı yetkiliye görüşme randevusu vermediğini söyledi.

     

    Ayetullah Sistani, İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ali Razini ile görüşmesinde Irak halkının, İran İslam İnkılabı’na büyük bir ilgi duyduğunu belirterek özellikle gençlerin İran İslam İnkılabı’nı kendileri için bir model olarak gördüğünü söyledi.

     

    Dünya Müslümanları arasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Ayetullah Sistani, “toplumsal ve siyasi davranışlarımızda ilahi sorumluluklarımıza uygun davranmalı ve Allah’ın yardımlarını kazanabilmek için birbirimizi tahrip etmekten vazgeçmeliyiz” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel