• 12/05/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye Birleşmiş Milletlere Şeba Çiftlikleri’nin Lübnan’a ait olduğunu gösteren belgeyi sunduğunu açıkladı.




    YDH- Suriye Birleşmiş Milletlere Şeba Çiftlikleri’nin Lübnan’a ait olduğunu gösteren belgeyi sunduğunu açıkladı.

     

    El Menar televizyonunun haberine göre Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Birleşmiş Milletlere Şeba Çiftlikleri’nin Lübnan’a ait olduğunu ispat eden belgeler sunduklarını açıkladı.

     

    Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, el-Menar’a yaptığı açıklamada İsrail işgali altında bulunan Şeba Çiftlikleri’nin Lübnan’a ait olduğunu belirterek bu bölge üzerinde ülkesiyle Lübnan arasında herhangi bir sınır ihtilafının bulunmadığını söyledi.

     

    Suriye’nin BM’deki temsilcisinin Şeba Çiftlikleri’nin Lübnan’a ait olduğunu ispat eden belgeleri sunduğunu belirten Muallim, “buranın Suriye ile sınırının belirlenmesine gerek yok; bunu isteyenler Şeba Çiftlikleri’nin İsrail işgali altında kalmasını savunmaktadır” dedi.

     

    Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ayrıca Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’ya 2006 yılında Golan Tepeleri geri verilinceye kadar Şeba Çiftlikleri’ne UNIFIL güçleri yerleştirilmesini önerdiklerini de hatırlattı.

     

    Şeba Çiftlikleri’nin 1967 yılındaki 6 gün savaşları sırasında işgal eden İsrail, buranın Suriye’ye ait olduğunu belirterek 2000 yılında güney Lübnan’dan çekilmesine rağmen bu bölgeden çekilmeyi reddetmişti.

     

    2000 yılında İsrail’in güney Lübnan’daki işgaline son veren Hizbullah’ın Şeba Çiftlikleri’nin Lübnan’a ait olduğu yönündeki baskıları sonucu Lübnan hükümeti de bu bölgenin kendisine ait olduğunu iddia etmiş ve son olarak Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman BM’ye buranın Lübnan’a ait olduğunu belirten belgeler sunduğunu açıklamıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel