• 12/07/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nezzal, Hamas’ı Filistinlilerin hacca gitmesini engellemekle suçlayan Ezher Şeyhi Tantavi’ye sert tepki gösterdi.




    YDH- Hamas Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nezzal, Hamas’ı Filistinlilerin hacca gitmesini engellemekle suçlayan Ezher Şeyhi Tantavi’ye sert tepki gösterdi.

     

    Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre Hamas Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nezzal, Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi’nin Hamas’ı Filistinlilerin hacca gitmesini engellemekle suçlayan açıklamasına tepki göstererek “Lübnanlı ve Filistinli masum insanların kanını akıtanlarla tokalaşanlardan vaaz dinleyecek değiliz” dedi.

     

    Hamas Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nezzal, “birkaç gün önce ellerinde Lübnanlı ve Filistinli masum insanların kanı bulunan “Kana” katliamı celladı Şimon Perez’in elini sıkan kendisini yüzlerce üyesini ve liderini kutsal vatanını savunma uğrunda feda eden mücahit bir gruba vaaz verme makamında görmemelidir”

     

    El-Fetih, Mısır ve Suudi Arabistan’ın Filistinli hacı adaylarının hacca gitmesini engellemeye ve bunun suçunu Hamas’a atmaya yönelik komplolarına da değinen Nezzal, “Gazzeli hacıların Beytullah’a gitmesini engelleyenler, hacca gidiş şartlarını tarafsız ve şeffaf bir şekilde hazırlayanlara karşı komplo kuruyorlar” dedi.

     

    Mısır yönetiminin Rafah sınır kapısını açmaması sebebiyle Gazze halkının açlığa mahkum edildiğini hatırlatan Nezzal, “Ezher Şeyhinin hac farizasının engellenmesi konusunda konuşmasına rağmen 1 buçuk milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’ye gıda, ilaç ve akaryakıt girişinin engellenmesine yönelik tek bir söz etmemesi üzüntü vericidir” dedi.

     

    Öte yandan Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in elini sıkması sebebiyle kendisine yöneltilen eleştirilere Mısır’daki bir gazete aracılığıyla bir kez daha tepki göstererek  “ben tokalaştığım kişinin Perez olduğunu tanımadım; ama onu tanıdığımı ve buna rağmen onunla tokalaştığımı varsaysak bile bunda ne var? O, bizim resmen tanıdığımız bir devletin cumhurbaşkanı değil mi?” dedi.