• 12/09/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le görüşmesinden dolayı eleştirilerin hedefi olan Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi, Gazze’ye abluka uygulandığından haberinin olmadığını söyledi.




    YDH- İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le görüşmesinden dolayı eleştirilerin hedefi olan Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi, Gazze’ye abluka uygulandığından haberinin olmadığını söyledi.

     

    Mısır’da yayımlanan el-Mısri el-Yevm gazetesi Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi’nin Mısır’ın Kanal-2 televizyonuna verdiği röportajın ses kayıtlarını ele geçirdiğini belirterek, Tantavi’nin röportajda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le görüşmesini eleştirenlere sert ifadelerle hakaretler ettiğini yazdı.

     

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le görüşmesinden dolayı özür dilemesi gerektiğini belirtenleri “aşağılık adamlar” diye niteleyen Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi, onları cevap vermeye değmeyecek kadar küçük gördüğünü söyledi.

     

    Ezher Şeyhi’nin kendisini eleştirenlere çok sert sözlerle hakaretler ettiğini belirten gazete, televizyon kanalının bu yüzden röportajın bazı bölümlerini kesmek zorunda kaldığını yazdı.

     

    El-Mısri el-Yevm gazetesi, televizyon kanalı muhabiri Amr el-Yesi’nin Gazze’deki Filistinlilere uygulanan ablukaya ilişkin sorusuna da sinirlenen Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi’nin, “Ne ablukası? Ne cinayeti? Bize ne? Benim Gazze ablukasından haberim yok”  dediğini nakletti.

     

    Şimon Perez’le görüşmesi meselesine de değinen Tantavi, “Ben bazı kişilere selam verdim, onlardan sadece bazılarını tanıyordum, onu tanıdığımı da farz edelim, peki ona selam vermeseydim, Filistin huzura mı kavuşacaktı?” dedi.

     

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in daha önce Kahire’ye geldiğini ve Başta Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek olmak üzere Mısırlı yetkililerle görüştüğünü hatırlatan Tantavi televizyon muhabirine “O, geçen ay buradaydı ve Devlet Başkanı Mübarek’le görüştü, ona da bana sorduğun bu aptalca soruyu sordun mu? Yani hiç kimse birbirine selam vermesin mi?” dedi.