• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan ordusunun ülkenin güneyinde İsrail’i hedef almış 7 güdümlü füze bulduğu bildirildi.




    YDH- Lübnan ordusunun ülkenin güneyinde İsrail’i hedef almış 7 güdümlü füze bulduğu bildirildi.

     

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen Lübnan ordusuna mensup bir yetkili, Lübnan’ın güneyindeki Nakura ve Tayr Harfa bölgeleri arasındaki sahilde İsrail’i hedef almış 7 füzenin bulunduğunu belirterek, füzelerin güdümlü olduğunu ifade etti.

     

    Füzelerin bulunduğu Hizbullah’ın kontrolündeki bölgenin İsrail sınırına 5 kilometre mesafede olduğu açıklandı.

     

    Fransız haber ajansına açıklamada bulunan Lübnanlı askeri yetkili, füzelerin fırlatılmaya hazır halde mi olduğunun yoksa bunun daha sonra mı kullanılacağının belirlenmesi için araştırmaların sürdüğünü ifade etti.

     

    Siyasi gözlemciler, Gazze’ye yönelik abluka konusunda son derece duyarlı olan Hizbullah’ın füzelerin bulunmasına göz yumarak İsrail’e örtülü bir mesaj vermiş olabileceği yorumunu yapıyor.

    Lebanese soldiers inspect a rocket discovered near the border town of Naqoura, Lebanon, Thursday, Dec. 25, 2008. A senior Lebanese army officer says troops discovered seven rockets near the country's border with Israel and are now being dismantled. He refused to say if the rockets were directed toward Israel. From AP Photo by Mohammed Zaatari.

    

    Makaleler

    Güncel