• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas’ın Lübnan Temsilcisi Usame Hamdan, İsrail’in gerçekleştirdiği son katliamdan sonra barış sürecinin tamamen bittiğini söyledi.




    YDH- Hamas’ın Lübnan Temsilcisi Usame Hamdan, İsrail’in gerçekleştirdiği son katliamdan sonra barış sürecinin tamamen bittiğini söyledi.

     

    İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı kınayan Hamas’ın Lübnan Temsilcisi Usame Hamdan, Gazze halkının son üç yıldır abluka altında tutulduğuna dikkat çekerek Filistin halkının artık barış sürecinden bıktığını İsrail’in işlediği bu son cinayetle artık barış sürecinin tamamen ittiğini açıkladı.

     

    İsrail’in abluka ve baskıyla Gazze halkını Hamas yönetimine karşı kışkırtmak istediğini ancak bunda başarılı olamayınca şiddete başvurduğunu belirten Hamdan, İsrail’in Gazze’de 32 hedefi vurduğunu, ölü sayısının da 200’ü aşabileceğini söyledi.

     

    Gazze halkının tek bir sesle intikam istediğini ve Filistinli direniş gruplarından işlenen bu cinayete cevap vermesini istediğini belirten Hamdan, “İsrail geçmişte olduğu gibi bugün de ders almak istemiyor, İsrail bu cinayetlerle Filistin halkının direnişini kıramayacaktır” dedi.

     

    İsrail’in 60 yıldır süren işgaline ve işlediği cinayetlere rağmen Filistin halkının direnişini sürdürdüğünü belirten Hamdan, “Barış süreci artık tamamen bitmiştir, artık hiç kimse bundan söz etmesin, Filistin halkı 17 yıldır yapılan faydasız müzakerelerden bıkmıştır. Bugün Filsitinliler için direnişten başka hiçbir yol bulunmamaktadır” dedi.