• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İslami Cihat Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, “İmam Hamenei’ye söz veriyoruz, tıpkı Lübnan Direnişi gibi biz de Gazze’de zafer kazanacağız” dedi.




    YDH- İslami Cihat Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, “İmam Hamenei’ye söz veriyoruz, tıpkı Lübnan Direnişi gibi biz de Gazze’de zafer kazanacağız” dedi.

     

    El-Alem televizyonuna demeç veren İslami Cihat Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Gazze’de gerçekleştirilen katliamla ilgili açıklamasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek “İmam Hamenei’nin açıklaması her konuya değinilmiş çok doğru bir açıklamadır. Biz kendisine teşekkür ediyor ve söz veriyoruz tıpkı Lübnan Direnişi gibi biz de Gazze’de Siyonistlere karşı zafer kazanacağız” dedi.

     

    İsrail’in Lübnan’da Hizbullah karşısında aldığı yenilgiyi telafi etmek için Gazze’ye saldırdığını belirten Ramazan Abdullah Şallah, “gerçi Lübnan’daki kardeşlerimiz silah ve teçhizat bakımından Filistin direnişinden daha güçlü; ama Filistin halkının direniş ve Siyonistlerle mücadeledeki kararlılığını göz önünde bulundurarak şunu özellikle vurguluyorum ki Siyonistler Lübnan’da uğradıkları yenilginin bir benzerine Gazze’de de uğrayacaklar” dedi.

     

    İsrail’in Gazze’de savunmasız sivilleri hedef aldığına dikkat çekerek bunun İsraillilerin zayıflığının bir göstergesi olduğunu belirten Şallah, okulları, camileri, hastaneleri havadan bombalayan İsrail’in geniş çaplı bir kara harekatı başlatma konusunda ürkek davrandığına dikkat çekti.

     

    Ateşkesin uzatılmaması ile ilgili eleştirilere de cevap veren Ramazan Abdullah Şallah, ateşkesle Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasının ve sınır kapılarının açılmasının öngörüldüğünü; ancak Filistinli grupların ateşkese 6 ay boyunca riayet etmesine rağmen İsrail’in ablukayı kaldırma konusunda hiçbir adım atmaması sebebiyle ateşkesin süresinin uzatılmansın da anlamsızlaştığını söyledi.

     

    Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamlar karşısında Arap ülkelerinin sergilediği sessizliğe de değinen Dr. Şallah, hiçbir zaman Arap devletlerine ve onların resmi kuruluşlarına umut bağlamadıklarını belirtti ve Arap Birliği toplantılarının da zaman hazırlamak ve İsrail’e yeni fırsatlar tanımaktan öte bir değer taşımadığını söyledi.

     

    İslami Cihat Lideri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, artık Arap-İsrail savaşı diye bir şeyin olmadığını belirterek “Arap ülkeleri artık bu rejimle barış yapmayı tercih ediyor, bugün yaşanan savaş İslam’la işgalci Siyonist rejim arasındaki savaştır” dedi.