• 01/11/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Gazze’deki direniş karşısında iki haftadır somut bir hedefe varamayan İsrail ordusu, İsrailli askeri uzmanların eleştirilerinin hedefi olmaya başladı.




    YDH- Gazze’deki direniş karşısında iki haftadır somut bir hedefe varamayan İsrail ordusu, İsrailli askeri uzmanların eleştirilerinin hedefi olmaya başladı.

     

    İsrail’in askeri konularda uzman analistlerinden Alon Ben David, İsrail ordusunun iki gündür yerinde saydığını ve hiçbir ilerleme kaydedemediğini belirtti.

     

    İsrailli askeri uzmanların Gazze savaşıyla ilgili değerlendirmelerine yer veren el-Menar televizyonunun haberine göre askeri konularda uzman analistlerinden Alon Ben David, “ordu şu an kendini savunmakla meşgul, askerlerimiz kayıpları azaltmak için sürekli mevzi değiştiriyorlar. İki gündür yerimizde sayıyoruz. İsrail askerleri gittikçe daha fazla saldırıya uğruyor; çünkü düşman askerlerimizin konuşlandığı mevzileri biliyor ve askerlerimize daha fazla kayıp verdirmeye çalışıyor” dedi.

     

    İsrail’in eski başbakanı Ariel Şaron’un özel kalem müdürü Dov Weisglass da “İsrail’in caydırıcılık ve cezalandırma felsefesi, güçlü bir darbe vurup çekilmeye dayalıydı. Şu anki operasyon hedeflerine baktığımızda güvenlik durumunda bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Hamas ortadan kalkmadı bu operasyonlarda da herhangi bir siyasi hedef elde edilemedi” dedi.

     

    Öte yandan İsrail basınında yer alan analizlerde operasyonların sürdürülmesi yönünde alınan kararın psikolojik savaş çerçevesinde olduğunu belirterek İsrailli yetkililerin bu şekilde Filistinlilere baskı yapıp en azından İsrail’in şartlarını kabule zorlamaya ve İsrail içine de operasyonlardaki hedeflere varıldığını söylemeye çalıştıklarını ifade ediyorlar.

     

    

    Makaleler

    Güncel