• 01/12/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Gazze’yi 17 gündür havadan, karadan ve denizden bombalayan İsrail, Filistinli direnişçilerin roket saldırılarını engelleyemiyor.




    YDH- Gazze’yi 17 gündür havadan, karadan ve denizden bombalayan İsrail, Filistinli direnişçilerin roket saldırılarını engelleyemiyor.

     

    İsrail, Filistinli direnişçilerin Filistinli direnişçilerin fırlattığı bir roketin bugün Askalan kentindeki bir eve isabet ettiğini doğrularken, Katar’ın el-Cezire televizyonu, öğlen saatlerinde Filistinli direnişçilerin İsrail kentlerine 11 roket saldırısı düzenlediğini duyurdu.

     

    Gazze’den yayın yapan Hamas’a ait el-Aksa televizyonu İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Cibaliya’da İsrail askerlerinin geçiş yolu üzerinde pusu kurduğunu ve İsrail askerleriyle çatışmaya girdiğini belirterek, Filistinli direnişçiler tarafından esir alınan bir İsrail askerinin, İsrail ordusu tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

     

    El-Aksa televizyonu, İsrail askerinin Filistinli direnişçiler tarafından esir alınmasından sonra İsrail’in bölgeyi bombaladığını ve bombalama sonucu esir alınan İsrail askerinin öldüğünü ifade etti.

     

    El-Cezire televizyonu ise Hamas’ın askeri Kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Aynu’s- Salise yerleşim merkezine Grad füzeleriyle ve havan toplarıyla saldırı düzenlediğini belirtti ve Ebu Ali Mustafa Tugayları’nın Askalan kentine Smud tipi gelişmiş bir füze saldırısında bulunduğunu duyurdu.

     

    El-Cezire, haberinde Filistinli direnişçilerin bugün İsrail’e toplam 16 füze fırlattığını ifade etti.