• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suudi Arabistan, Gazze konusuyla ilgili bir Arap zirvesi düzenlenmesinin uygun olmayacağını açıkladığı bildirildi.




    YDH- Suudi Arabistan, Gazze konusuyla ilgili bir Arap zirvesi düzenlenmesinin uygun olmayacağını açıkladığı bildirildi.

     

    Suudi Arabistan’ın Arap Birliği’ndeki Daimi Temsilcisi Ahmed el-Kattan, el-Arabiya televizyonuna verdiği demeçte ülkesinin Gazze konusuyla ilgili bir Arap zirvesi yapılmasını uygun görmediğini belirtti.

     

    El-Menar televizyonu da Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın bir görüşme yaptığını belirterek, görüşmede Gazze’de yaşanan durumun ele alınıp alınmadığı konusunda açıklama yapılmadığını duyurdu.

     

    Arap Birliği’ne üye 12 ülkenin Katar’ın Gazze konusunda bir Arap zirvesi toplanması yönündeki teklifini kabul ettiğini hatırlatan el-Menar televizyonu, Mısır’ın da zirve toplantısına karşı olduğunu belirterek Gazze’deki durumun görüşülmesi için Kuveyt’te yapılan ekonomik toplantının yeterli olduğunu açıkladığını kaydetti.

     

    Öte yandan el-Arabiya televizyonu, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın bugün Gazze konusunu görüşmek üzere bir toplantı yapacağını duyurdu.

     

    Gazze’ye yönelik saldırıların sürdürülmesi konusunda Başbakan Ehud Olmert’le görüş ayrılığı içinde olduğu belirtilen Savunma Bakanı Ehud Barak’ın bugün de saldırıların süreceği yönünde bir açıklama yaptığı açıklanırken Altyapı Bakanı Benyamin Ben Eliezer’in Gazze Savaşı’nın önümüzdeki hafta başında sona ereceğini söylediği öne sürüldü.