• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas, Arap ülkelerinin Gazze konusunda ortak bir tutum belirlemesi gerektiğini belirterek Arap zirvesi toplanmasını istedi.




    YDH- Hamas, Arap ülkelerinin Gazze konusunda ortak bir tutum belirlemesi gerektiğini belirterek Arap zirvesi toplanmasını istedi.

     

    İrna haber ajansına demeç veren Hamas’ın Lübnan Temsilcisi Usame Hamdan, “Arap ülkelerinin ortak çabası, Gazze halkının yaşadığı sıkıntıların ve Siyonist rejimin cinayetlerinin sona ermesini sağlayacaktır. Umarım Arap ülkeleri aralarındaki görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak bu konuda ortak ve etkili bir tutum sergilerler” dedi.

     

    Dünyanın en güçlü 4. ordusu olarak nitelenmesine rağmen İsrail’in İsrail ordusunun Gazze halkının direniş kararlılığını kıramadığına dikkat çeken Usame Hamdan, “Biz saldırıların durdurulmasını, sınır kapılarının açılmasını ve ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Arap ülkelerinden tıpkı Lübnan gibi Filistin halkının yanında yer almalarını bekliyoruz” dedi.

     

    İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının sıradan siviller ve bunların yarısından fazlasının da kadın ve çocuklar olduğunu belirten Hamdan, binlerce evin yıkıldığına da değinerek bütün bunların hiçbir askeri ölçüyle İsrail’in zafer kazandığı anlamına gelmediğini söyledi.

     

    Hamas’ın Mısır tarafından ortaya konan planı tamamen reddetmediğini de söyleyen Usame Hamdan, Hamas’ın Mısır tarafından söz konusu edilen plandaki Filistin halkının haklarıyla çelişen bazı maddeleri reddettiklerini ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel