• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak anayasasının ülke bütünlüğünü destekleyecek şekilde değiştirilmesi gerektiğini belirtti.




    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak anayasasının ülke bütünlüğünü destekleyecek şekilde değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

     

    Irak Başbakanı Nuri el-Maliki Kürt gruplarının tepkisini çeken anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarını bugün de sürdürdü.

     

    Necef kentindeki aşiret liderleriyle bir araya gelen Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, “Iraklıların bütünlüğünü destekleyecek bir yapıya ve anayasa değişikliğine ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

     

    Daha önce de Irak anayasasının değiştirilmesi yönündeki açıklamalarıyla Kürt partilerinin tepkisini çeken Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, “Biz, Irak’a darbe vurmak isteyenlerin Iraklılar arasında herhangi bir ayrılık çıkarmasını önleyebilmek için tüm valilerden federal yönetimle işbirliği yapmalarını istiyoruz” dedi.

     

    Ülke bütünlüğünün korunabilmesi için Irak’ta güçlü bir merkezi hükümetin bulunması gerektiğini belirten Başbakan Maliki, merkezi hükümetin güçlenmesi durumunda valiliklerin de maddi ve manevi açıdan daha fazla desteklenebileceğini ifade etti.

     

    Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin anayasanın merkezi hükümeti güçlendirecek şekilde değiştirilmesini talep eden açıklamalarından rahatsızlık duyuyor.