• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas’ın üst düzey bir komutanı, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze savaşı sırasında askeri gücünün sadece beşte birini kullandığını açıkladı.




    YDH- Hamas’ın üst düzey bir komutanı, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze savaşı sırasında askeri gücünün sadece beşte birini kullandığını açıkladı.

     

    Ürdün’de yayımlanan ed-Dustur gazetesine özel bir demeç veren İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze’nin doğu bölgesinden sorumlu komutanlarından General Ebu Ali, Gazze savaşı sırasında sahip oldukları askeri potansiyelin sadece beşte birini kullandıklarını söyledi.

     

    İsrail’in kara saldırısı başlatmasından sonra direnişçilerin oldukça yakın mesafeden çatışmalara girdiğini belirten Ebu Ali, İsrail ordusuna büyük kayıplar verdirildiğini; ancak İsrail’in uyguladığı sansür sebebiyle kayıplarını gizlediğini açıkladı.

     

    Direnişçilerin cesur bir şekilde yakın mesafeden çatışmalara girmesinin İsrail askerlerini moral bakımından çökerttiğini belirten Hamas Komutanı General Ebu Ali, askerlerden esir almak şeklinde bir strateji geliştirdiklerini söyledi ve bu durumu fark eden İsrail’in, askerlerini sürekli olarak izleyecekleri elektronik cihazlarla donattıklarını ifade etti.

     

    İsrail’in Filistinli direnişçiler tarafından muhasara edilerek esir alınabileceğinden endişe ettiği askerlerini öldürmekten çekinmediğini belirten Hamas komutanı, “3 İsrail askeri esir alınmak üzereyken F-16 uçakları gelip o askerlerin bulunduğu bölgeyi bombaladı. Bombalama sonrasında 3 İsrail askeri ölürken İzzedin el-Kassam Tugayı savaşçılarından bazıları da şehit oldu” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel