• 02/08/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Birleşik Irak İttifakı’nın Sadr grubu ile Fazilet Partisi’nin ittifaka yeniden katılmasını sağlamak için görüşmeler başlattığı bildirildi.




    YDH-  Birleşik Irak İttifakı’nın Sadr grubu ile Fazilet Partisi’nin ittifaka yeniden katılmasını sağlamak için görüşmeler başlattığı bildirildi.

     

    Irak’ta yayımlanan el-Irak gazetesinin haberine göre Birleşik Irak İttifakı üyelerinden Sami el-Askeri, Sadr grubu ile Fazilet partisinin Birleşik Irak İttifakı’na dönmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

     

    Yeler seçimlerde önce de Sadr grubu ve Fazilet Partisi ile görüşmeler başlatıldığını hatırlatan Askeri, her iki partinin de Birleşik Irak İttifakı’na yeninden katılmasını sağlamak için önümüzdeki günlerde yeniden görüşmeler başlatılacağını ifade etti.

     

    Öte yandan Sadr grubuna bağlı Hürler Hareketi, yerel seçimlerden sonra il meclisi yönetimi için tüm illerde Başbakan Nuri el-Maliki’nin Hukuk Devleti koalisyonu ile ittifak kurmaya hazır olduğunu açıkladı.

     

    Ez-Zaman gazetesinin haberine göre Hürler Hareketi Genel Sekreteri Emir Kenani, Başbakan Nuri el-Maliki ile görüştüklerini ve tüm illerde kendisiyle ittifak yapmaya hazır olduklarını söylediklerini açıkladı.

     

    Kenani, yaptığı açıklamada, Irak halkının Başbakan Maliki’nin seçim programını kabul ettiğini belirterek “Hürler Hareketi Listesi, geçmişteki ihtilafları bir kenara bırakarak Hukuk Devleti listesi ile tüm illerde bu programı uygulama konusunda işbirliği yapmak istemektedir” dedi.