• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile İsrail arasında güçlü ilişkiler bulunduğuna dikkat çekerek bu ilişkilerin Filistinlilerin lehine olduğunu öne sürdü.




    YDH- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile İsrail arasında güçlü ilişkiler bulunduğuna dikkat çekerek bu ilişkilerin Filistinlilerin lehine olduğunu öne sürdü.

     

    El-Arabiya televizyonuna demeç veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk halkının büyük bir çoğunluğunun Filistin meselesine destek verdiğini belirterek Gazze’de yaşanan olaylar sırasında Türk halkının büyük bir üzüntü duyduğunu, halkın bu sebeple sokaklara döküldüğünü ve tepkilerini ortaya koyduğunu söyledi.

     

    Arap ülkeleri arasındaki ihtilaflar sebebiyle Suudi Arabistan tarafından söz konusu edilen Arap barış planının gölgede kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Filistinlilerin İsrail’le birlikte güven ve barış içerisinde yaşayacakları bir devlete sahip olmasını desteklediğini söyledi ve hem Filistin’in hem de İsrail’in güvenliğinin son derece önemli konular olduğunu ifade etti.

     

    Türkiye ile İsrail arasında son zamanlarda yaşanan gerilimlere ve Türkiye’nin İsrail’le ilişkilerini kesip kesmeyeceğine ilişkin bir soruyu da cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, “Şunu açıkça belirteyim ki İsrail’le ilişki içerisinde olan tek ülke Türkiye değildir. Mısır ve Ürdün’ün de İsrail’le ilişkileri bulunmaktadır, büyük elçileri bulunmaktadır, bazı ülkelerin de ticaret büroları vardır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Türkiye’nin İsrail’le ilişkileri Filistinlilerin çıkarınadır. Filistin Özerk Yönetimi’nin eski lideri Yaser Arafat, bunu Türk yetkililerine söylemiştir” dedi.

     

    Filistinlilerle Arapların kendi aralarında birlik içinde olmaları gerektiğine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, ABD’deki yönetim değişikliğine de değinerek Amerikalılarla İsraillilerin karşısına ortak bir görüşle çıkılması gerektiğini söyledi.

     

    Suudi Arabistan tarafından söz konusu edilen Arap barış planını da “cesurca ve gerçekçi” diye niteleyen Cumhurbaşkanı Gül, Arapların ve Filistinlilerin kendi aralarındaki görüş ayrılıkları sebebiyle bu planın gölgede kaldığını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel