• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Amerika, silah ve teçhizat satımı ve Iraklı askerlerin eğitilmesi konularında Irak’la 5 milyar Dolarlık bir sözleşme imzaladıklarını açıkladı.




    YDH- Amerika, silah ve teçhizat satımı ve Iraklı askerlerin eğitilmesi konularında Irak’la 5 milyar Dolarlık bir sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

     

    ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Güvenlik İşbirliği örgütü yetkilileriyle Iraklı yetkililer arasında yapılan toplantıdan sonra Bağdat’ta bir açıklama yapan Amerikan ordusu, 5 milyar Dolarlık meblağın silah ve teçhizat satımını, lojistik desteği ve Irak ordusunun askeri program çerçevesinde eğitilmesini kapsadığını belirtti.

     

    Amerikalılarla yapılan toplantıya Irak Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’ndan 20 kadar yetkilinin katıldığı bildirilirken ABD askeri yetkilisi Albay Kimberly Enderle, Irak güvenlik güçlerinin daha önce de 1.5 milyar Dolarlık uçak yedek parçası, düşük kalibreli silah, askeri elbise ve hizmet satın aldığını açıkladı.

     

    Albay Kimberly Enderle imzalanan yeni sözleşmeyle Iraklıların 3.5 milyar Dolarlık silah satın alacağını belirtirken Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Muhammed el-Askeri, Iraklı yetkililerin anlaşmaya nihai şeklini kazandırmak için yakında Amerika’ya gideceklerini Irak Savunma Bakanı’nın da ABD’de temaslarda bulunacağını açıkladı.

     

    2009 yılı bütçesini 62 milyar Dolar olarak açıklayan Irak, güvenlik harcamaları, silah alımı ve güvenlik personelinin maaşları için 8 milyar Dolar bütçe ayırmıştı.