• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde İsrail hesabına casusluk yapan bir kişiyi on gün önce tutukladığı bildirildi.




    YDH- Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentinde İsrail hesabına casusluk yapan bir kişiyi on gün önce tutukladığı bildirildi.

     

    Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, İsrail hesabına casusluk yapan Mervan adlı kişinin Nebatiye’nin “Kefer Tebnit” köyünden olduğunu ve 1990’lı yılların başında gittiği Fransa’da Mossad tarafından devşirildiğini belirterek bu kişinin o yıllardan beri Hizbullah’ın güney Lübnan’daki merkezleri ve faaliyetleri konusunda İsrail’e istihbarat sağladığını yazdı.

     

    Mervan adlı şahsın, internet ve gelişmiş iletişim araçları vasıtasıyla topladığı istihbaratı İsrail’e aktardığını belirten el-Ahbar gazetesi, söz konusu şahsın Fransa’da İsrailli görevlilerden eğitim aldığını dört defa da İsrail’e giderek casusluk faaliyetleri konusunda eğitimden geçirildiğini itiraf ettiğini duyurdu.

     

    Öte yandan Lübnan havayolları (Middle East) görevlilerinden Jozef Sader’in Beyrut havaalanı yakınlarında kaybolması gizemliliğini korurken, Lübnan’da yayımlanan bazı gazeteler, Sader’in de İsrail hesabına casusluk yapma ihtimalinin bulunduğunu ve bu sebeple yakalanmış olabileceğini belirtiyor.

     

    Lübnan’da yayımlanan en-Nehar gazetesi, Jozef Sader’in Lübnan İstihbarat servisinin elinde bulunduğuna dair haberi ise Lübnan ordusu tarafından yalanlandı.

    

    Makaleler

    Güncel