• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El Fetih içerisinde atanmış hükümetin Başbakanı Selam Feyyaz ile FKÖ İcra Komitesi Başkanı Yasir Abdurabbih’in tasfiyesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.




    YDH- El Fetih içerisinde atanmış hükümetin Başbakanı Selam Feyyaz ile FKÖ İcra Komitesi Başkanı Yasir Abdurabbih’in tasfiyesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

     

    İran Televizyonu, iyi haber alan kaynaklara dayandırdığı haberinde el-Fetih içerisinde sadece liderler arasında bir bildiri dağıtıldığını belirterek bildiride Feyyaz ve Abdurabbih’in para ile yeniden örgütün karar mekanizmalarına gelmeye çalıştıklarına dikkat çekilerek ve bunun önlenmesi gerektiğinin ifade edildiğini duyurdu.

     

    “Feyyaz ve Abdurabbih’in el-Fetih hareketinin karar mekanizmalarına sızma girişiminin önlenmesi” başlığıyla yayımlanan bildirinin imzalanmak üzere el-Fetih liderleri arasında dağıtıldığı, ancak bazı el-Fetih liderlerinin maaşlarının kesileceği korkusuyla bunu imzalamaya yanaşmadıkları bildirildi.

     

    Yasir Abdurabbih’in Filistin radyo televizyon kurumunun başına getirilmesinin de şiddetle eleştirildiği bildiride bu tür makamlara el-Fetih dışından birinin getirilmiş olmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

     

    Mahmud Abbas tarafından başbakanlığa atanan Selam Feyyaz’ın da Filistin hükümetinin üst kademelerine el-Fetih’ten atama yapmamakla suçlandığı bildiride Feyyaz’ın el-Fetih’e para akışını engellediği belirtilerek “Filistin hükümetindeki mali bunalım ve maaşların ödenmemesi yapay bir krizdir. Bunun hedefi de el-Fetih üyelerini ve görevlilerini baskı altına almaktır” denildi.

     

    El Fetih liderleri, yayımladıkları bildiride durumun bu şekilde devam etmesi halinde Selam Feyyaz’ın para ile el-Fetih üzerinde hakimiyet kuracağı ifade edildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel