• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail, Kudüs’ü Yahudileştirme planı kapsamında tarihi doğu Kudüs’teki Filistinlilere ait 80 evi yıktı.




    YDH- İsrail, Kudüs’ü Yahudileştirme planı kapsamında tarihi doğu Kudüs’teki Filistinlilere ait 80 evi yıktı.

     

    Filistinli örgütlerin İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme planı çerçevesinde yüzlerce evi yıkmaya hazırlandığına ilişkin uzun süredir yaptığı uyarılara aldırmayan dünya, bugün doğu Kudüs’ün Hayy el-Bostan bölgesindeki onlarca evin İsrail rejimi tarafından yıkılmasını da sessizce izledi.

     

    İsrail’in güvenliğinin 1948 topraklarında yaşayan Filistinlilerin ihraç edilmesini savunan aşırı sağcı partilerin son yapılan seçimlerde başarı kazanmasının ardından İsrail yönetimi, etnik arındırmaya Kudüs’ten başladı.

     

    Filistinli yetkililer, İsrail rejiminin kontrolündeki Kudüs Belediyesi’nin kentin doğusunda yaşayan 1500 Filistinliye evlerini boşaltmaları için tebligatta bulunduğunu bildirdi.

     

    İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İsrail rejiminin bugün doğu Kudüs’te Filistinlilere ait onlarca evin yıkılmasını kınayan bir açıklama yapmasına ve örgüte üye 58 ülkeyi bu konuda acilen harekete geçmeye çağırmasına rağmen başta Türkiye olmak üzere henüz hiçbir ülke etkili bir girişim başlatmış değil.

     

    İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme projesi kapsamında bugün onlarca evi yıkmasına ülke düzeyinde gösterilen tepki sadece Fransa ile sınırlı kaldı.  

     

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Eric Chevallier, bugün bir açıklama yaparak “Biz İsrailli yetkilileri bu planı uygulamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

     

    Doğu Kudüs’ün Hayye el-Bostan bölgesinde Filistinlilere ait 80 evin yıkılmasına tepki gösteren Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Eric Chevallier, “bu bölgede yaşayan insanların hayatı tehdit altına girmiştir, bu uluslar arası anlamda bir insan hakları ihlalidir” dedi ve İsrail’i barış sürecine zarar verecek bu tür girişimlerden uzak durmaya çağırdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel