• 03/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas, ABD, AB, Rusya ve BM’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’nün Hamas’ın İsrail’i tanıması yönündeki şartını kabul etmeyeceğini açıkladı.




    YDH- Hamas, ABD, AB, Rusya ve BM’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’nün Hamas’ın İsrail’i tanıması yönündeki şartını kabul etmeyeceğini açıkladı.

     

    Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesine demeç veren Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Ortadoğu Dörtlüsü’nün İsrail’le yapılan anlaşmaların kabul edilmesi ve İsrail’in tanınması konusundaki şartlarını asla kabul etmeyeceklerini açıkladı.

     

    “Filistin topraklarında İsrail’i meşru bir rejim olarak kabul etmemiz asla mümkün değildir; bu mesele, Filistin’den çekilmemiz ve mültecilerin dönüşü konusundaki temel ilkemizle tamamen çelişmektedir” diyen Zahhar, Kahire’de başlayan Filistin ulusal diyalog sürecinin de ulusal birlik hükümeti kurmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

     

    Kahire’de başlayan ulusa diyalog süreciyle kurulması öngörülen ulusal uzlaşma hükümetinin bir geçiş hükümeti olacağını belirten Zahhar, bu hükümetin herhangi bir siyasi anlaşma yapma hakkının bulunmadığını söyledi ve bu hükümetin yalnızca seçimlerin yapılması ve Gazze’nin imarı konularında görev yapacağını ifade etti.

     

    Mahmud ez-Zahhar, Mısır’ın Şarmu’ş- Şeyh kentinde Gazze’nin yeniden yapılandırılması için düzenlenen uluslar arası konferansta toplanacak yardımın da yasal bir meşruiyeti bulunmayan Mahmud Abbas aracılığıyla değil, Gazze’deki meşru Filistin hükümeti aracılığıyla Gazze halkına ulaştırılması gerektiğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel