• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El- Fetih, Hamas’la Kahire’de sürdürülen Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı.




    YDH- El- Fetih, Hamas’la Kahire’de sürdürülen Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı.

     

    Mısır’ın başkenti Kahire’de yürütülen Filistin ulusal diyalog görüşmelerinde el-Fetih heyetine başkanlık eden Nebil Şa’s, ulusal birlik hükümetinin terkibi ve programı konusunda yaşanan görüş ayrılıkları sebebiyle müzakerelerin çıkmaza girdiğini açıkladı.

     

    Hamas, el-Fetih ve diğer Filistinli grupların temsilcilerinden oluşan ve çalışmalarına salı günü başlayan beş komisyonun da çalışmalarına bugün son vereceği bildirildi.

     

    El Fetih Baş Müzakerecisi Nebil Şa’s, komisyonların ellerinden gelen çabayı sarf ettiğini ancak yeni hükümetin uluslar arası topluma taahhütler ve kabinenin terkibi konusunda uzlaşmaya varamadığını söyledi.

     

    Mısır’ın gözetiminde çalışmalarına başlayan beş komisyon, ulusal birlik hükümetinin kurulması, FKÖ’nün yeniden yapılandırılması ve Özerk Yönetim Başkanlığı ile parlamento seçimlerinin yapılması konularını görüşüyor.

     

    Mısır ve el-Fetih’in yeni hükümetin İsrail’le görüşmeleri sürdürmesi şartı Hamas tarafından reddedilirken; Hamas, 2005 yılı seçim sonuçları doğrultusunda başbakanın kendileri tarafından belirlenmesini istiyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel