• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas, Kahire’de sürdürülen Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin seyri konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içerisinde olduklarını açıkladı.




    YDH- Hamas, Kahire’de sürdürülen Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin seyri konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içerisinde olduklarını açıkladı.

     

    El-Fetih’le yürütülen Filistin ulusal diyalog görüşmelerine katılan Hamas heyetinin üyelerinden Fevzi Berhum, ulusal diyalog görüşmeleri konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada görüşmelerde nispi ilerlemeler sağlandığını belirterek “ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz” dedi.

     

    Geçtiğimiz salı günü Mısır’ın başkenti Kahire’de başlayan Filistin ulusal diyalog görüşmelerinin yeni kurulacak ulusal birlik hükümetinin başbakanının belirlenmesi ve yeni hükümetin İsril’i tanıması gibi konularda uzlaşmaya varılamaması sebebiyle çıkmaza girdiği açıklanmıştı.

     

    Görüşmelerin sürdüğünü ve birkaç gün içerisinde bir uzlaşmaya varılmasını umduğunu belirten Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, el-Fetih’in yeni kurulacak ulusal birlik hükümetinin Filistin Kurtuluş Örgütü’nün tüm taahhütlerine bağlı olmasında ısrar ettiğini, Hamas’ın ise bunu kabul etmediğini söyledi.

     

    Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, el-Fetih’in ulusal diyalog görüşmelerini engelleyici adımlar atmayı sürdürdüğüne de dikkat çekerek el-Fetih’e bağlı güvenlik güçlerinin Batı Şeria’da cezaevinde tuttuğu 45 Hamas üyesini serbest bıraktığını; ancak 39 Hamas üyesini ise tutukladığını açıkladı.

     

    El-Fetih’i ulusal diyalog görüşmeleri konusunda iki yüzlü davranmakla suçlayan Berhum, el-Fetih’in Batı Şeria’da sürdürdüğü siyasi tutuklamaların ulusal diyalog sürecine yardımcı olmadığını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel