• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak güvenlik güçlerinin İran rejimi karşıtı Halkın Mücahitleri adlı örgütün kampını kuşattığı bildirildi.




    YDH- Irak güvenlik güçlerinin İran rejimi karşıtı Halkın Mücahitleri adlı örgütün kampını kuşattığı bildirildi.

     

    Irak’ta yayımlanan Sabahu’l- Cedid gazetesinin haberine göre Irak ordusu ile polisi düzenledikleri ortak bir operasyonla Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Halis kentinde yer alan terör örgütü Halkın Mücahitleri’ne ait “Eşref” kampını kuşattı.

     

    Irak güvenlik güçlerinin Eşref kampında bulunan Halkın Mücahitleri adlı örgüte mensup 3 bin 416 militanın Irak topraklarını terk etmeye zorlamak amacıyla kuşatıldığını belirten gazete, bireysel bazı müdahaleler yapılmış olabileceğini; ancak Irak güvenlik güçlerinin militanlara yönelik herhangi bir fiili müdahalesinin olmadığını yazdı.

     

    Gazeteye açıklamada bulunan güvenlik kaynakları da polisin kamp dışında mevzilendiğini, Irak ordusuna bağlı özel birliklerin ise kampın giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak örgüt militanlarıyla temaslar kurduğunu ve kampa özel birlik takviyesi yapıldığını ifade etti.

     

    İran-Irak savaşı sırasında Saddam Hüseyin tarafından Eşref kampına yerleştirilen Halkın Mücahitleri örgütü, Irak’ın ABD tarafından işgal edilmesinden sonra el-Kaide ve Saddam yanlısı gruplarla birlikte Iraklılara karşı terörist saldırılar düzenlemekle suçlanıyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel