• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Ulema Heyet adlı Iraklı örgütün Lideri Haris Dari, Arap ülkelerinin önünde Irak’ı kurtarmak için altın bir fırsat bulunduğunu belirtti.




    YDH- Ulema Heyet adlı Iraklı örgütün Lideri Haris Dari, Arap ülkelerinin önünde Irak’ı kurtarmak için altın bir fırsat bulunduğunu belirtti.

     

    Irak’ta terörist saldırılara karışmaktan dolayı hakkında tutuklama kararı bulunan ve Irak dışında yaşayan Ulema Heyeti adlı örgütün Lideri Haris Dari, Nuri el-Maliki hükümetinin Irak’ta güvenliği sağlayamadığını öne sürerek Arap ülkelerinden Maliki hükümetini desteklememelerini istedi.

     

    Yılardır Irak’taki siyasi sürece yönelik muhalefetini ABD işgaliyle açıklayan Haris Dari, bugün yaptığı açıklamada Arap ülkelerini Amerika’nın Irak’tan çekilmesinden sonra ortaya çıkacak durum konusunda uyardığını söyledi.

     

    Amerika’nın Irak’tan çekilmesinden sonra Irak’ta oluşacak durumun Arap ülkelerini tehdit edeceğine değinen Dari, Arap liderlerine hitaben, “Sizler ABD’nin Irak’tan çekilmesinden sonra oluşacak duruma hazır mısınız? Bu hükümete umut bağlamak bir hatadır. Irak’taki istikrarsızlığın sebeplerinden biri olan bu hükümet, Irak’ın problemlerinin bir parçasıdır” dedi.

     

    Arap liderlerinden Irak’taki silahlı grupları desteklemelerini isteyen Dari, “Bugün sizin önünüzde Irak’ı kurtarmak için altın bir fırsat duruyor. Irak Arap dünyasındaki önceki konumuna geri döndürülmeli ve kendisi ve komşuları için bir hayır odağı olmalıdır” dedi.

     

    İsim vermeden İran’a da göndermede bulunan Haris Dari, Arap liderlerine yönelik çağrısını sürdürerek “Irak sizinle tamahkarlar arasında bir kalkan olmalıdır. Bu yüzden siyasi sürece karşı çıkan ulusal grupları desteklemelisiniz” diyerek de Baasçılara destek talebinde bulundu.

     

    

    Makaleler

    Güncel